Wieczór piwny z browarem PINTA


13 maja 2023

Wyjątkowa kolacja z menu na bazie piwa kraftowego z browaru PINTA z ciekawymi prelekcjami browarników, muzyką na żywo oraz degustacją różnych gatunków piw.

MENU PIWNE
PRZYSTAWKA ZIMNA: Dojrzewający w piwie comber z jelenia na biszkopcie słodowym i sosem jałowcowym
PRZYSTAWKA CIEPŁA: Szparagi, żółtko confit, czosnek niedźwiedzi, puder z chmielu z dodatkiem piwa i jęczmienia, sól wędzona.
ZUPA: Chłodnik z ogórka małosolnego z młodym jęczmieniem
INTERMEZZO: sorbet z pędów sosny i świerka w piwie owocowym
DANIE GŁÓWNE: Prasowana kaczka z puree z bobu z młodą marchwią i sosem demi z piwem z kruszonką z chipsa ziemniaczanego z jabłkiem suszonym i cebulką prażoną
DESER : Rabarbar, lody z kwiatów bzu, pyłek pszczeli, żel z wiśni z piwem

DO KOLACJI SERWOWANE BĘDĄ WYSELEKCONOWANE PIWA KRAFTOWE Z BROWARU PINTA ORAZ LEMONIADA CHMIELOWA

Kolacja degustacyjna – Cena 325 zł od osoby
13.05.2023 | GODZINA 18:00

Pakiet dla dwóch osób w pokoju STANDARD
Termin 13 – 14 maja
Cena pakietu: 1100 zł za 2 osoby

Wieczór piwny wraz z kolacja degustacyjną + nocleg w pokoju Standard + śniadanie + zwiedzanie Pałacu Goetz + przedłużona doba hotelowa do godz. 15:00

Pakiet dla dwóch osób w pokoju SUPERIOR
Termin 13-14 maja
Cena pakietu: 1500 zł za 2 osoby

Wieczór piwny wraz z kolacja degustacyjną + nocleg w pokoju Superior + śniadanie + zwiedzanie Pałacu Goetz + przedłużona doba hotelowa do godz. 15:00

Data wydarzenia: 
13 maja 2023

Miejsce:
Pałac Goetz

Rezerwacje:
146865600
kontakt@palacgoetz.pl

MODERN DRINKINGWEST COAST IPA

Modern Drinking, czyli wszystko, czego nauczyliśmy się na temat klasycznego West Coast IPA. Tylko jeden, ale za to bardzo charakterystyczny chmiel – Mosaic®– dodany w ogromnej ilości na ostatnie minuty gotowania.

Alkohol: 6,5% obj.
Ekstrakt: 15°Blg
Temp. serwowania: 8-9°C

KWAS XYCATHARINA SOUR

Bardzo owocowe i bardzo orzeźwiające piwo kwaśne rodem z Brazylii. W naszej wersji naturalnie zakwaszone bakteriami kwasu mlekowego i wzbogacone przecierem z marakui. Copacabana jeszcze dziś?

Alkohol: 4,7% obj.
Ekstrakt: 12°Blg
Temp. serwowania: 5-7°C

PINTA MASTERBAR COCOA NIBS & ORANGE PEEL BARLEY WINE

PINTA Masterbar – potężne Ale w stylu Barley Wine, o złożonej, słodowej bazie przypominającej suszone owoce, nugat i biszkopty. Infuzowane ziarnami kakaowca i skórką pomarańczy dla wzbogacenia doznań smakowych.

Alkohol: 11,0% obj.
Ekstrakt: 30,0°Plato
Temp. serwowania: 13-14°C

PINTA Wild ale with cherries

Pierwszy dzikus z owocami od PINTA Barrel Brewing. Leżakowany przez 3 lata w dębowych beczkach oraz dodatkowo 6 miesięcy ze świeżymi Polskimi wiśniami dodanymi bezpośrednio po zbiorze. Bardzo głęboki czerwony kolor, wyraźny charakter funky w aromacie i smaku, mocno wiśniowo – pestkowy finisz.

Zasyp: Słód jęczmienny: Pilzneński, pszenica niesłodowana
Chmiel: mieszanka starzonych chmieli odmian europejskich
Drożdże: blend dzikich drożdży

Alkohol. 6,5% obj.