Menu degustacyjne

Studio kulinarne


01.04/02.04.2023 oraz 15.04/16.04.2023

W weekend 1 – 2 kwietnia oraz 15- 16 kwietnia otwarta będzie restauracja od godziny 12:00 do 22:00.

 

Menu degustacyjne 01 – 02 kwietnia:

Przystawka zimna: Łosoś w sianie | imbir | majonez szczypiorkowy
Przystawka zimna Wege: Koper włoski | karmelizowane orzechy
Przystawka ciepła: Risotto | młode warzywa | kaczka
Przystawka ciepła Wege: Risotto | młode warzywa
Zupa: Krem z botwinki z kozim serem
Danie główne: Boczek wolno pieczony | bób | suszone pomidory
Danie główne Wege: Papardelle | nowalijki | sos holenderski
Deser: Beza | truskawka | lody sosnowe

 

Menu degustacyjne 15 – 16 kwietnia:

Przystawka zimna: Marynowana kalarepa z kozim serem i żelem z wiśni
Przystawka ciepła: Żołądki gęsie z chipsami z pietruszki
Przystawka ciepła Wege: Konfitowana pietruszka z chipsem gryczanym i crème fraiche
Zupa: krem z groszku z serem feta i orzeszkami pinii
Danie główne: Wieprzowina confit na puree z pasternaku z sałatką z zielonych szparag i rzodkiewki z sosem żurawinowym
Danie główne Wege: Smażone pierogi z bobem podane z sałatką z zielonych szparag i rzodkiewki z sosem żurawinowym na puree z pasternaku
Deser: Mus z białej czekolady z rabarbarem

 

3 KURSOWE MENU DEGUSTACYJNE 125 PLN
ZUPA / DANIE GŁÓWNE / DESER

4 KURSOWE MENU DEGUSTACYJNE 150 PLN
PRZYSTAWKA ZIMNA / ZUPA / DANIE GŁÓWNE / DESER

5 KURSOWE MENU DEGUSTACYJNE 175 PLN
PRZYSTAWKA ZIMNA/ PRZYSTAWKA CIEPŁA / ZUPA / DANIE GŁÓWNE / DESER

Będzie również możliwość zwiedzania Pałacu z przewodnikiem. Tury dla zwiedzających 12:00 i 16:00

Miejsca zarezerwować można telefonicznie lub mailowo. Płatność i odbiór biletów w Pałacu Goetz / przed zwiedzaniem –  WYPRZEDANE

Serdecznie zapraszamy!

Data wydarzenia:
01.04/02.04.2023 oraz 15.04/16.04.2023

Miejsce:
Pałac Goetz

Rezerwacje:
146865600
kontakt@palacgoetz.pl