Wyjątkowa kolacja z menu na bazie piwa kraftowego z browaru ALE BROWAR z ciekawymi prelekcjami browarników, muzyką na żywo oraz degustacją różnych gatunków piw.
MENU PIWNE:
PRZYSTAWKA ZIMNA: Tartaletka ze słodem jęczmiennym/twarożek/pstrąg wędzony/pędy chmielu
PIWO: HBB – lekki pils z chmielowym akcentem z czarnego jęczmiania
PRZYSTAWKA CIEPŁA: Żołądki gęsie/redukcja z portera/chips z chałki/marynaty z pałacowej spiżarni
PIWO: Porter Bałtycki – piwo 10,5% alko z słodu wędzonego drzewem czereśniowym o lekko dymnym charakterze
ZUPA: Consome z borowika/figatelle z dzika/oliwa lubczyk-cząber
PIWO: Hard Bride – wino jęczmienne lekko karmelowe
INTERMEZZO: Sorbet z mirabelki na bazie piwa radler
PIWO: Juggler- o smaku Gruszki z rabarbarem
DANIE GŁÓWNE: Goleń z mangalicy duszona w jasnym pszenicznym/ziemniak z ogniska/puree z łąckiego jabłka/marchew/cips
PIWO: Basior pszeniczne
DESER: Pieczona dynia/sorbet porzeczkowy/emulsja z piwa/cygaretka
PIWO: Naked Mummy – Pumpkin Ale
MENU PIWNE WEGE
PRZYSTAWKA ZIMNA: Tatar z pomidora/żółtko/kapary z czosnku niedźwiedziego/gryczana tartaletka
PRZYSTWKA CIEPŁA: Lasagne z warzywnym ratatouille i serem Džiugas
ZUPA: Krem z kalafiora/chips z topinambur/oliwa truflowa
INTERMEZZO: Sorbet z mirabelki na bazie piwa radler
DANIE GŁÓWNE: Seitan w piwnej tempurze/grillowane warzywa/emulsja z pieczonego czosnku z kolendrą
DESER: Pieczona dynia/sorbet porzeczkowy/emulsja z piwa/cygaretka
DO KOLACJI SERWOWANE BĘDĄ WYSELEKCONOWANE PIWA KRAFTOWE Z BROWARU ALE BROWAR ORAZ LEMONIADA CHMIELOWA
Kolacja degustacyjna – Cena 350 zł od osoby
08.11.2024 | GODZINA 18:00
Pakiety pobytowe
Pakiet dla jednej osoby w pokoju STANDARD
Termin 8 – 9 listopad | Cena pakietu: 800 zł
Wieczór piwny wraz z kolacja degustacyjną + nocleg w pokoju Standard + śniadanie + zwiedzanie Pałacu + prezent od Pałacu Goetz
Pakiet dla dwóch osób w pokoju STANDARD
Termin 8 – 9 listopad | Cena pakietu: 1100 zł za 2 osoby
Wieczór piwny wraz z kolacja degustacyjną + nocleg w pokoju Standard + śniadanie + zwiedzanie Pałacu + prezent od Pałacu Goetz
Pakiet dla dwóch osób w pokoju SUPERIOR
Termin 8 – 9 listopad | Cena pakietu: 1700 zł za 2 osoby
Wieczór piwny wraz z kolacja degustacyjną + nocleg w pokoju Superior + śniadanie + zwiedzanie Pałacu + prezent od Pałacu Goetz
Historia AleBrowaru
W 2011 roku spotkało się dwóch pasjonatów spotkało się przy warzeniu piwa domowymi metodami. W kolejnym roku postanowili przedstawić owoce swojej pracy szerszej publiczności, wywołując Piwną rzemieślnicza rewolucję. Zdecydowali się warzyć piwa według własnych receptur w formule kontraktowej, korzystając z gościnnych progów browaru Gościszewo, gdzie przez kilka kolejnych lat miały powstawać piwa AleBrowaru. Od samego początku odważnie zmieniając reguły rynku zdominowanego przez wysoko odfermentowanego lagera, zdecydowali się warzyć metodami rzemieślniczymi wyłącznie piwa górnej fermentacji „Ale”. Od samego startu piwa AleBrowaru zdobyły szeroką rzeszę sympatyków. Zdobywając uznanie piwnych znawców oraz zdobywając nagrody w licznych
branżowych konkursach. W tym najbardziej
prestiżowe przyznawane przez użytkowników portalu
ratebeer.com dla:
Najlepszego browaru z Polski w roku 2014
Najlepszego browaru z Polski w roku 2015
Oraz jako pierwszy browar z Polski, AleBrowar znalazł się w 2014 roku w 100 najlepszych browarów na świecie.
Zachęceni sukcesami w 2015 roku założyciele przystąpili do budowy własnego browaru zlokalizowanego w Lęborku. Pierwsze uwarzone we własnym browarze polały się do szklanek sympatyków browaru już w pierwszym kwartale 2017 roku. We własnym zakładzie browar rozwinął
portfolio do ponad 100 różnych piw.
Odważnie eksperymentując z różnymi stylami piw, warząc piwa sezonowe. Jak również nieustannie pracując nad jakością piw z stałej oferty. W tym czasie browar zbudował też swoje firmowe multitap w Gdyni, Gdańsku i Wrocławiu, gdzie zawsze można napić się pełnej oferty browaru z najświeższych partii.